Bazeni

 1. Kako pripremiti bazen za sezonu kupanja? [1. dio]

  Kako pripremiti bazen za sezonu kupanja? [1. dio]

  Dolaskom sunčanijih i sve toplijih dana, vrijeme je da počnemo pripremati novu sezonu korištenja bazena.
  Što je sve potrebno učiniti, pročitajte u ovom članku

 2. Savjeti za pravilnu upotrebu bazena

  Savjeti za pravilnu upotrebu bazena

  Prije ulaska u bazen obavezno se istuširajte kako bi smanjili unos nečistoća u bazensku vodu. Redovito kontrolirajte količinu slobodnog klora u bazenskoj vodi kao i njezinu pH vrijednost (2 x tjedno minimalno).

 3. Najčešća pitanja o bazenima

  Najčešća pitanja o bazenima

  Bazen i voda u njemu podložni su utjecajima vremena i čovjeka prilikom korištenja. Svaki bazen, ovisno o načinu njegova korištenja, ima svoju dinamiku upotrebe kemikalija radi pripreme i održavanja vode u njemu.

 4. Dezinfekcija bazenske vode

  Dezinfekcija bazenske vode

  Uz reguliranje pH vrijednosti vode najvažniji tretman vode u bazenu je dezinfekcija. Dezinfekcijom uništavamo mikroorganizme prisutne u vodi i osiguravamo bakteriološki ispravnu vodu pogodnu za kupanje.

 5. pH vrijednost bazenske vode

  pH vrijednost bazenske vode

  pH vrijednost bazenske vode je jedna od najznačajnijih vrijednosti jer utječe na puno faktora bitnih za čistoću vode. Neovisno o tome koje se dezinfekcijsko sredstvo upotrebljava, prvo što je potrebno kod tretmana vode je pH vrijednost dovesti u optimalno područje, koje je 7,2 – 7,6 (idealno je 7,4).

 6. Izračun volumena bazena

  Izračun volumena bazena

  Najčešće pitanje koje se javlja kod dodavanja kemikalija za tretman bazenske vode je: "Koji je volumen mojeg bazena?" U tablicama koje slijede, navodimo približne izračune volumena